Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Zwerver in de boot gevonden ( Bakdekkruiser polyester motorboot 9 meter )

Zwerver in de boot gevonden ( Bakdekkruiser polyester motorboot 9 meter )

Eigenaar schrikt opeens na een bezoek aan zijn schip.

Het gaat om een polyester Engels ontwerp ( bijzonder want er zijn maar 10 van gemaakt.. ) bakkruiser motorboot met een ruime indeling en pas helemaal gerestaureerd. Deze lag aan de wal midden in centrum Amsterdam op de gracht aangemeerd. Dit was al jaren zijn vaste plek. Tot de schrik er even goed in zat vanwege een gevonden zwerver na jaren boot eigenaar in Amsterdam te zijn.

Pal tegenover een politiebureau trof de eigenaar een man aan in zijn boot inclusief een berg aan zwerfafval. Net na jaren zwoegen en zweten om zijn boot naar wens te krijgen is het hele schip zwaar verwaarloost. Daarnaast heeft de zwerver nog geprobeerd de boot als zijn eigendom aan te wijzen. Dit is niet gelukt want de eigenaar had zijn papieren op orde en eigendomsbewijs kon worden overlegd.

Beschadigde motorboot met zwerf afval na een gekraakte zwerver.

De troep, stank, en flinke schade wat is aangetroffen gaf de eigenaar geen andere reden dan de boot te laten afvoeren. De urine lucht en ontlasting was door het hele schip te ruimen en inmiddels ook in het hout en vloerplanken getrokken. Dit schip was gebouwd met berken hout aan de binnenkant. Na het bezien van deze boot was wel duidelijk dat het houtwerk overal rot was en stonk. Daarnaast bleek de zwerver ook de afdekkap / tent voor het afsluiten van de boot vernield te hebben. Hierdoor liep er veel regenwater in de boot via de achterkuip naar de motorcompartiment. Dit resulteerde in een vastgelopen motor door roest. Ook kwam er bijna 7 m3 afval van de boot. Dit is een bestelbus plus aanhanger vol aan zwerfafval.

Daarom is het goed om uw schip met documentatie te kunnen vastleggen.

Foto'sTerug