Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Boot recyclen en hergebruiken

Boot recyclen en hergebruiken

Bootsloperij & Ophaaldienst Nederland zorgt ervoor dat de onderdelen van uw oude boot worden gerecycled en hergebruikt. Wij vinden het erg belangrijk dat onderdelen een tweede leven krijgen. Ook wanneer uw schip niet meer bruikbaar is, betekent dit niet dat we alles weg gooien. We demonteren en controleren de onderdelen en maken alles netjes schoon. Bovendien hergebruiken we de grondstoffen die we demonteren tijdens het boot recyclen. Op onze bootsloperij recyclen we onder andere hout, metaal, sloopafval en andere materialen. We dragen graag ons steentje bij aan het milieu!

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Boot recyclen: kosteloos afvoeren van uw schip

Oude of gestrande boten bevatten nog veel bruikbare onderdelen. Het zou zonde zijn om deze weg te gooien. Wij zorgen er persoonlijk voor dat deze spullen of grondstoffen een tweede leven krijgen. In sommige gevallen hoeft u dus helemaal niks te betalen voor het afvoeren en het slopen van uw vaartuig. We verrekenen de bruikbare onderdelen namelijk met de kosten. Een boot recyclen is daarom voor u erg voordelig.

Waarom een boot laten recyclen?

Een boot recyclen is goed voor het milieu, dit hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen. We dragen ons steentje bij aan het milieu door zoveel mogelijk onderdelen van boten opnieuw te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de inboardmotor van een jacht of sloep, deze kan vaak nog jaren mee na een goede onderhoudsbeurt. 

Ook de romp van het vaartuig gebruiken wij opnieuw. Als wij de romp ontdoen van het interieur, de betimmering en isolatie smelten we deze om tot ijzer. Maar niet alleen ijzer kunnen wij recyclen, ook van een polyester romp maken wij nieuwe spullen. 

Welke bootonderdelen kunnen wij hergebruiken?

Bijna elke boot bevat herbruikbare onderdelen; ongeacht de leeftijd of staat van het vaartuig. Wist u dat we ongeveer 85% van de onderdelen hergebruiken? Alles wat nog gebruikt kan worden, halen we uit het schip. Vaak zijn motoren het meest interessant, maar ook de accu, zeilmasten, stoelen en banken gebruiken we opnieuw. Bovendien is geen vaartuig ons te groot. Wij zijn gespecialiseerd in het recyclen van zowel kleine als grote boten,  óók schepen langer dan 10 meter. Alle schepen zijn welkom!

Boot recyclen in heel Nederland en België

Wij kunnen uw boot niet alleen recyclen, wij komen deze ook graag ophalen op locatie. Of u nu in het noordelijkste puntje van Nederland of het meest zuidelijkste puntje van België woont: wij voeren uw oude of gezonken schip binnen enkele dagen milieuvriendelijk af. Bovendien biedt Bootsloperij & Ophaaldienst Nederland ook een spoeddienst, waarbij we uw vaartuig binnen 2 dagen ophalen. 

Neem snel contact op voordat u de boot mist. Bel ons op 085 – 30 35 871 om een afspraak te maken om uw schip te laten recyclen. Wij komen vervolgens langs op locatie om het schip te bekijken; dit kan zowel overdag als `s avonds. Daarna doen wij een voorstel en nemen uw vaartuig eventueel over. Maakt u zich geen zorgen over het transport: dit regelen wij natuurlijk. 

Benieuwd naar de kosten? Of komt u wellicht in aanmerking voor gratis afvoeren? Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.