Bootsloperij & Ophaaldienst Slopen van boten, zeilschepen en sloepjes. Bel:
085 – 30 35 871

Boot recyclen en hergebruiken

Boot Recyclen en Hergebruik van uw oude zeil of motorjacht.

Recycle uw oude boot en hergebruik uw onderdelen. Wij zoeken zoveel mogelijk nieuwe bestemmingen voor oude boot onderdelen. Wanneer wij bijvoorbeeld een oude zeilboot slopen en afvoeren komen er vaak zoveel bruikbare onderdelen vanaf. Al deze onderdelen worden voorzichtig gedemonteerd, nagekeken, schoongemaakt en opgeslagen. Deze onderdelen zoals een motor inboord of buitenboord wordt dan nadien weer hergebruikt voor mensen die opzoek zijn naar onderdelen.

Boot Recycling omdat het zonde is voor milieu!

Een boot recyclen is ook een milieu ontlasting. Wij proberen hiermee zoveel mogelijk het milieu te ontlasten met het hergebruiken van onderdelen van oude boten. Vaak zijn onderdelen nog prima te gebruiken. Een inboordmotor is een degelijk onderdeel. Zeker een Diesel motor. Deze zijn vaak zo sterk gebouwd met duurzame metalen. Een motor kan daarom vaak nog jaren mee na een goed onderhoudsbeurt.

Ook een romp kan hergebruikt worden. Een stalen romp is prima te hergebruiken. Wanneer wij een romp kaal maken ( het ontdoen van alle interieur plus betimmering en isolatie ) kan deze als ijzer worden omgesmolten voor andere doeleinden. Ook een polyester romp is vaak te hergebruiken. Polyester van boten worden vaak als bijproduct toegevoegd aan betonmortel voor damwanden of verstevingsmaterialen. Tegenwoordig is men ook bezig om meubels van polyester te maken. In landen als zweden en noorwegen is men volop bezig om stadsmeubels te maken van oude polyesterboten.

Welke bootonderdelen kunnen wij Recyclen?

Het recyclen en hergebruiken van onderdelen is eigenlijk voor elke boot van toepassing. Ongeacht leeftijd of staat. Elke boot heeft wel iets bruikbaars. Het zou tenslotte zonde zijn zomaar elke boot te vernietigen en af te voeren. Vaak zijn het de motoren van boten die het meest interessant zijn. Maar ook een romp is goed te gebruiken. Ook losse accessoires zoals navigatie, zeilmasten,

Uw boot voor recycling aanbieden? BEL 06 – 38 31 80 14

Wanneer u ons belt kunnen wij een afspraak maken en komen dan graag langs. Elk schip is anders en een boot moet je zien voor je er iets zinnigs over kunt zeggen! Wij zullen dan aan de hand van onze afspraak u een voorstel kunnen doen en uw boot overnemen. U ontvangt van ons een vrijwaringsbewijs en wij zorgen voor transport en kunnen uw boot snel weg halen.

Waar is Boot Recycling gevestigd?

Wij zitten in heel Nederland. Wij komen zelfs in Belgie. Wanneer u in Zeeland of in Maastricht woont en een zeilboot wilt recyclen en laten afvoeren dan zijn wij uw oplossing. Wij kunnen in heel Nederland uw boot binnen 1 week ophalen en overschrijven. Heeft u een zeilboot of motorboot? Of heeft u een werkschip? Bel en wij komen direct langs.

× Stel een vraag via Whatsapp