Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Hozen, lichten & bergen

Hozen, lichten & bergen

Is uw boot gezonken? Of staat deze op het punt om te zinken? Wij halen uw boot binnen 24 uur weer boven water. Of uw sloep, motorboot of ander schip nu aan de Amsterdamse grachten ligt of in de Zeeuwse wateren: wij hozen, lichten en bergen gezonken vaartuigen in heel Nederland en een groot deel van België. 

Het is van belang dat u uw gezonken schip zo snel mogelijk weer boven water krijgt. Onderdelen laten los, het materiaal wordt aangetast en er kunnen zelfs motorvloeistoffen en chemicaliën uit de accu in het water lekken. Dit is ontzettend slecht voor het milieu en hier staat dan ook een fikse milieuboete op. Voorkom een milieudelict en schakel Bootsloperij & Ophaaldienst in. Onze bergingsservice laat uw boot weer drijven!

 • Snel en efficiënt hozen, lichten en bergen
 • 24 uurs ophaaldienst
 • In Nederland én België
 • Scherpe prijzen
 • Binnen enkele uren op locatie

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Hozen, lichten en bergen: zo gaan wij te werk

Natuurlijk hoopt u het nooit mee te maken: een gezonken boot. Maar het komt vaker voor dan u denkt. Misschien is het afdekzeil weggewaaid of is de regenhoes onverwachts gescheurd: op deze manier loopt het schip gemakkelijk vol met regenwater. Als wij een gezonken boot komen ophalen, noemen we dit ook wel het hozen, lichten en bergen van een vaartuig. Dit is simpelweg het boven water halen van een gezonken vaartuig. Deze schepen drijven niet meer zelfstandig en de body bevindt zich onder het wateroppervlak. Hozen betekent dat al het water uit de boot verwijderd wordt. 

Als wij op locatie komen, doorlopen wij de volgende stappen:

1. Boot rechtop krijgen

Met een kraan proberen wij het vaartuig rechtop te krijgen, zodat het water naar de laagste kant loopt.

2. Leegpompen

Vervolgens gebruiken wij onze mobiele waterpomp installatie om de boot te hozen. Op locatie leggen wij een dompelpomp aan, waardoor het water snel uit het vaartuig wordt gehaald.

3. Vaartuig uit het water halen

Als al het water uit de boot is gehaald, maken we de touwen los. In sommige gevallen blijven gezonken boten aan de kade hangen met stukken touw. Maar we kunnen deze ook direct meenemen naar onze slooplocatie als u dit wenst.

Wat kost het hozen, lichten en bergen van een vaartuig?

Een gezonken boot hozen, lichten en bergen is een specialistische klus. Probeer dit dus absoluut niet zelf. Wist u dat we het vaartuig in sommige gevallen gratis afvoeren? De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • De staat van de boot
 • Lengte
 • Soort boot
 • Ligging: wij komen ook op moeilijk bereikbare plaatsen
 • Materiaal van het vaartuig: vanwege het gewicht
 • Of de boot volledig of half onder water ligt

Als het schip nog veel bruikbare onderdelen bevat, verrekenen wij deze met de kosten. Dit resulteert soms in een kosteloze afvoering. Bovendien garanderen wij altijd een milieuvriendelijke en duurzame werkwijze. Benieuwd naar onze tarieven? Vul vrijblijvend een offerteformulier in of neem contact op via de telefoon

Wij laten uw boot weer drijven!

Als booteigenaar bent u verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud van de boot. Als uw boot is gezonken, door welke reden dan ook, wordt dit gemeld bij de gemeente. Hierna krijgt u een milieuboete thuisgestuurd. En wij kunnen u vertellen dat deze op kan lopen tot honderden euro’s. Twijfel dus niet en neem direct contact op met ons bij voor het hozen, lichten en bergen van een gezonken vaartuig.  

Bovendien is de rekening van de gemeente of milieupolitie vele malen hoger dan de kosten van een bergingsbedrijf. Neem snel contact op en wij laten uw boot binnen 24 uur weer drijven!

Wilt u uw boot snel uit het water halen? Bel ons en wij komen direct langs. Telefoonnummer: 085 - 30 35 871.