Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Boot Sloperij België

Boot Sloperij België

Niet alleen in Nederland voeren wij oude boten af, ook zijn wij al jarenlang actief in België. Door de samenwerking met een aantal transportbedrijven kunnen wij uw zeilboot, sloep, jacht of woonark in heel Nederland en een groot deel van België ophalen. Maak een afspraak en binnen enkele dagen komen we uw boot afvoeren. Bovendien is Boot Sloperij België niet alleen gespecialiseerd in het ophalen en transporteren, maar ook in het slopen van vaartuigen. 

Heeft u met spoed hulp nodig? Misschien omdat uw vaartuig is gezonken of op het punt staat om te zinken? Neem direct contact op via onze gratis telefoonlijn en wij komen vervolgens zo snel mogelijk langs (binnen enkele uren). 

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 0031 85 – 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Waarom een oude boot laten afvoeren door Boot Sloperij België?

Als booteigenaar bent u vast en zeker bekend met het onderhoud dat bij een vaartuig komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de zeilen, het voorkomen van roest en een grote onderhoudsbeurt voor de motor. Waarschijnlijk weet u ook dat een vaartuig dat lange tijd stil ligt meer onderhoud vergt dan een schip dat regelmatig vaart. Mankementjes worden niet meer verholpen en de onderhoudsbeurt wordt een keer overgeslagen: dit is uiteraard niet bevorderlijk voor de levensduur van de boot. Na verloop van tijd begint houtwerk te verweren en zullen er scheurtjes in de romp ontstaan. 

Wellicht is het u opgevallen dat er steeds meer bootjes worden achtergelaten in België. Oude boten worden namelijk niet meer verkocht en blijven daardoor lange tijd liggen aan de waterkant. Heeft u toevallig nog een oude motorboot, sloep of ander vaartuig? Wacht dan niet langer en laat deze afvoeren door Boot Sloperij België. Op deze manier bespaart u op lig- en verzekeringskosten, én het is ook nog eens beter voor het milieu. 

Wij opereren op de particuliere én zakelijke markt

Boot Sloperij België haalt regelmatig vaartuigen op bij particulieren, maar we slopen ook boten voor de zakelijke markt. Jachthavens krijgen namelijk vaak te maken met booteigenaren die opeens vertrokken zijn zonder liggeld te betalen. Uiteraard wordt het vaartuig dan verwijderd van de haven. Daarnaast benaderen jachthavens ons voor hun leden die oude boten willen laten afvoeren vanuit de haven. Zo blijven de havens in België netjes en opgeruimd, wel zo fijn. 

Is uw boot gezonken? Voorkom de hoge boete!

Als uw boot is gezonken, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk uit het water te halen. Het schip kan namelijk brandstof in het water gaan lekken en dit beschadigt de natuur en dieren in het water. Bovendien kan dit een hoge boete opleveren. Een gezonken vaartuig uit het water halen is een hele klus, probeer dit dus niet zelf maar schakel Boot Sloperij België in. Wij hebben jarenlange ervaring met het hozen, lichten en bergen van gezonken boten. Vervolgens nemen we uw schip mee in onze trailer en wordt deze op locatie op een milieuvriendelijke manier gesloopt. 

Zo helpt Boot Sloperij België u

Wij halen dagelijks boten van particulieren en zakelijke contacten op uit België. Deze vervoeren we via de weg of het water naar onze slooplocatie. We strippen de vaartuigen volledig en halen alle bruikbare onderdelen uit het schip, zoals de motor, zeilen en bekleding. Vervolgens recyclen en hergebruiken we alle materialen. We vinden het namelijk erg belangrijk dat onderdelen een tweede leven krijgen. Op onze bootsloperij recyclen we onder andere metaal, hout en polyester. 

Heeft u toevallig een oude boot liggen? Neem contact met ons op en wij komen binnen enkele dagen bij u langs.

1. Offerte aanvragen

Bel ons landelijk gratis telefoonnummer of vraag een offerte aan.  

2. Afspraak maken 

Allereerst maken we een afspraak om de situatie in kaart te brengen. Dit kan zowel `s avonds als in het weekend. Vervolgens wordt er een datum geprikt voor het afvoeren van uw oude vaartuig.

3. Boot ophalen 

Boot Sloperij België komt op de afgesproken tijd en plek uw schip ophalen met eigen transport.

4. Boot afvoeren naar een veilige haven

We voeren het vaartuig af naar onze veilige haven: de slooplocatie. Voordat wij dit doen, krijgt u van ons een afstandsverklaring voor het opzeggen van de verzekering en de vergunning.

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 0031 85 – 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.