Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Boot Sloperij Rotterdam

Boot Sloperij Rotterdam

Boot Sloperij Rotterdam haalt dagelijks boten, jachten, woonarken en sloepen uit de Rotterdamse wateren. De laatste jaren worden steeds meer schepen achtergelaten aan de waterkant van Rotterdam. Dit is natuurlijk zonde, want de eigenaar blijft in de meeste gevallen wel geld betalen aan een lig- of standplaats en de verzekering. Bovendien is het helemaal niet goed voor het milieu. Dus wacht niet langer en laat uw oude boot afvoeren.

  • Nooit meer onderhoud
  • Geen verzekerings-, ligplaats- en onderhoudskosten meer
  • Een steentje bijdragen aan het milieu

Benieuwd naar de kosten? Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Waarom een boot laten slopen door Boot Sloperij Rotterdam?

Als booteigenaar weet u dat een schip onderhouden een tijdrovende en dure klus is. Waarschijnlijk weet u ook dat als een vaartuig een tijdje in het water ligt, deze meer onderhoud nodig heeft dan een schip waarmee gevaren wordt. Ligt uw boot al een tijdje stil? Dan is het belangrijk om mankementjes snel te verhelpen en uw vaartuig regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Als er niet meer wordt omgekeken naar de boot, zal deze snel achteruit gaan: houtwerk begint te verweren en de eerste scheurtjes in de romp worden zichtbaar. 

Hier kunt u een milieuboete voor krijgen!

Uw sloep of motorboot kan zelfs onder water komen te liggen. Motorolie lekt vervolgens in het water en tast omringende aan. Hier staat dan ook een fikse boete op. Wacht niet op de boete en schakel Boot Sloperij Rotterdam in voor het hozen, lichten en bergen van uw gezonken schip. 

Steeds meer achtergelaten bootjes

 

In Nederland liggen ongeveer 25.000 verloren boten, ook in Rotterdam is dit een groot probleem. Steeds meer booteigenaren laten hun bootjes achter aan de waterkant. Maar hoe komt dit eigenlijk, en waarom worden deze schepen niet afgevoerd? 

Het verkopen van tweedehands boten is tegenwoordig erg lastig. Bovendien is het aanbod groot en worden er steeds meer oude boten aangeboden op het internet. Aangezien deze vaartuigen niet worden verkocht, blijven deze liggen aan de waterkant van onder andere Rotterdam. 

Een gezonken schip laten afvoeren

Boot Sloperij Rotterdam is gespecialiseerd in het afvoeren, transporteren en slopen van oude boten. Is uw speedcruiser of sloep gezonken? Of ligt deze voor de helft vol met water? Een gezonken vaartuig afvoeren is een lastige klus; we moeten de boot namelijk eerst leegpompen voordat we deze uit het water kunnen tillen. Wij hebben jarenlange ervaring met het hozen, lichten en bergen van oude schepen. Bovendien maakt u zich geen zorgen over het transport. Wij nemen uw vaartuig mee in onze trailer. 

Boot Sloperij Rotterdam geeft uw schip een nieuw leven

Uw oude boot bevat hoogstwaarschijnlijk nog veel bruikbare onderdelen. Deze gooien wij uiteraard niet weg; we vinden het namelijk erg belangrijk dat onderdelen een tweede leven krijgen. We demonteren en controleren verschillende delen van uw schip, denk hierbij aan de motor, het zeil en de bekleding. Deze verkopen wij vervolgens aan een bootliefhebber die het goed kan gebruiken. Bovendien hergebruiken we de grondstoffen die vrij komen. 

Hout

Voor het slopen van houten boten beschikken wij over speciale boomzagen en containers. Allereerst verzagen we het schip in stukken en verwerken deze bijvoorbeeld tot houtsnippers. 

Metaal

Metaal hergebruiken we door het te smelten. De rest van het vaartuig strippen we en al het andere materiaal wordt vermalen tot een nieuwe grondstof. Daarnaast proberen we de startmotor, stoelen en de accu op te knappen in onze werkplaats.

Polyester

Polyester en plastic gebruiken we opnieuw door het te vermalen en op te warmen. Vervolgens vervoeren we de grondstof naar verschillende plaatsen die het goed kunnen gebruiken.

Tientallen tevreden klanten van Boot Sloperij Rotterdam

Iedere maand halen wij tientallen versleten of verlaten boten op. De boot op de afbeelding hieronder hebben wij opgehaald voor sloop en afvoer. Door de flinke wind was het afdekzeil gedeeltelijk gescheurd en ingezakt. Hierdoor kwam er wel 50 liter water in het schip te liggen. De klant was bang dat zijn vaartuig zou zinken en heeft Boot Sloperij Rotterdam zo snel mogelijk ingeschakeld. We hebben het vaartuig met een sleepboot naar de haven gevaren en vervolgens uit het water getakeld. 

Heeft u ook een oud schip liggen en bent u bang dat deze gaat zinken? Neem contact op voordat u de boot mist. Wij komen dezelfde dag nog langs.  

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor een vrijblijvende prijsindicatie of voor het maken van een afspraak.