Bootsloperij & Ophaaldienst Slopen van boten, zeilschepen en sloepjes. Bel:
085 – 30 35 871

Hozen, lichten & bergen

Hozen, lichten en bergen van uw boot

Uw boot hozen en uit het water lichten met een kraan binnen 24 uur is bij ons mogelijk.

Dit doen wij door bijna heel Nederland. Wij kunnen dan op locatie met onze kraan uw boot uit het water lichten, bergen en afvoeren.

Ook op moeilijk te bereiken plekken hebben wij door ervaring  de kunde om uw boot uit het water te halen. Wij hebben speciaal gereedschap om uw boot leeg te pompen en ook materiaal om uw boot te lichten zonder schade.

Hoosje bootje is een begrip in Amsterdam en omstreken voor het lichten van boten. Uw boot licht aan een gracht half of helemaal onder water. HELP… uw boot is gezonken en u wilt uw boot hozen, lichten en bergen binnen een korte termijn.

Lichten/Bergen van uw zeilboot of motorboot.

Onder lichten en bergen verstaan wij het bovenwater halen van boten die niet meer zelfstandig kunnen drijven waarvan de body ( drijfkasten ) randen zich onder het wateroppervlak bevinden.

Uw boot hozen

Op afspraak leeghozen van uw boot zodat uw zinken voorkomt. Dit voorkomt problemen zoals milieuverontreiniging enz.

Wat kost het lichten en bergen van een boot?

De kosten is afhankelijk van de lengte van uw boot. Soort boot en de ligging van uw boot. Soms kunnen wij moeilijk bij een  gezonken boot komen om het feit dat er geen weg in de buurt is en onze kraanwagen niet in de buurt kan komen. Ook is het van belang of het een stalen boot betreft of polyster. Dit vanwege het gewicht om uit water te takelen en af te voeren indien gewenst.

Ben ik verplicht een boot te hozen,lichten en bergen indien onder water?

JA. Elke boot eigenaar heeft verantwoordelijkheden omtrent de staat en onderhoud van zijn boot. Dit kan worden afgedwongen door een gemeente of waterpolitie. Wanneer men uw boot heeft gevonden en uit onderzoek blijkt dat u de eigenaar bent wordt u direct gesommeerd hier wat aan te doen. Vaak worden booteigenaren opgespoord door luchtfoto`s en vignet codering. De rekening die u krijgt van een gemeente of milieupolitie is vele maken hoger dan een bergingsbedrijf.

Wilt u uw boot uit het water bel ons en wij komen vaak direct langs. Telefoonnummer 085 – 30 35 871.

 

× Stel een vraag via Whatsapp