Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Gezonken boot afvoeren

Gezonken boot afvoeren

Een gezonken boot moet zo snel mogelijk uit het water worden gehaald. Het kan namelijk een ernstig milieudelict veroorzaken en een fikse boete opleveren. Wij halen uw vaartuig binnen 24 uur uit het water en voorkomen een kleine milieuramp. Bovendien nemen wij de boot graag mee naar onze slooplocatie. Nadat een schip volgelopen is met water, is deze in veel gevallen te beschadigd om nog te gebruiken. Natuurlijk hartstikke zonde, maar samen met ons geeft u het vaartuig een tweede leven! Laat Bootsloperij & Ophaaldienst uw gezonken boot afvoeren in heel Nederland en een groot deel van België.

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het hozen, lichten en bergen van gezonken boten, wij voeren deze ook af op een milieuvriendelijke manier. Onderdelen hergebruiken we en grondstoffen worden gerecycled. Dit resulteert vaak in een kosteloze afvoering van uw vaartuig. 

Benieuwd naar de eventuele kosten van het afvoeren? Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Help! Mijn boot is gezonken..

Er worden enorm veel bootjes achtergelaten in Nederland. In sommige gevallen is de eigenaar met de noorderzon vertrokken of is hij/zij het vaartuig gewoon vergeten. Als booteigenaar blijft u altijd verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud van het vaartuig. Als uw schip onder water staat en niet zo snel mogelijk wordt opgeruimd, krijgt u een milieuboete van de gemeente thuisgestuurd. Neem daarom zo snel mogelijk contact op en voorkom een boete van honderden euro’s. 

Hier kunt u een milieuboete voor krijgen!

Is uw boot plotseling gezonken? Maar had u deze netjes achtergelaten met een regenhoes of afdekzeil? Door weersomstandigheden kan deze hoes/zeil scheuren of wegwaaien. De regen wordt niet meer afgeschermd en het vaartuig loopt langzaam vol met regenwater. Het water hoopt zich op en het schip wordt na verloop van tijd onder water gedrukt door het gewicht van het water. Dit is natuurlijk een worst-case scenario, maar het kan iedere booteigenaar gebeuren. Laat uw gezonken boot niet in het water liggen maar contact ons zo snel mogelijk!

Een gezonken boot afvoeren: een alles-in-één pakket

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, bieden wij een handig alles-in-één pakket. Wij bieden namelijk verschillende diensten die wij regelmatig met elkaar combineren. 

1. Hozen

We halen allereerst het water uit de boot, dit noemen we hozen

2. Lichten of bergen

Vervolgens takelen we het schip uit het water met onze speciale kraan.

3. Ophaaldienst

Daarnaast bieden wij transport naar een plaats naar keuze of nemen het vaartuig mee naar onze slooplocatie in Rijswijk.

4. Afvoeren

Is uw boot zodanig beschadigd door het water? Dan voeren wij deze af naar onze sloperij. Het transport regelen wij natuurlijk.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw gezonken schip alleen te hozen, lichten of bergen.

Een duidelijke prijsindicatie: vraag een offerte aan

Nu bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten van een gezonken boot afvoeren. De prijs van het afvoeren bepalen we aan de hand van verschillende factoren, zoals de staat van het vaartuig, de lengte en de ligging. Wij komen namelijk ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Voor een duidelijke prijsindicatie adviseren we om een gratis offerte aan te vragen. Binnen 24 uur ontvangt u een prijsopgave. 

Aangezien een gezonken boot vaak zodanig beschadigd is, nemen wij deze indien gewenst mee naar onze slooplocatie. Indien uw vaartuig nog veel bruikbare onderdelen bevat, verrekenen we deze met de kosten van het afvoeren. Dit kan zelfs leiden tot een kosteloze afvoering. U betaalt in sommige gevallen dus helemaal niets. Misschien wel een geluk bij een ongeluk.

Ga met ons in zee en laat uw gezonken boot afvoeren binnen 24 uur

Om een milieudelict en een fikse boete te voorkomen, schakelt u ons zo snel mogelijk in. Wij komen binnen een korte tijdsperiode op locatie: in heel Nederland en een groot deel van België. Overigens kost onze bergingsservice een stuk minder dan de rekening van de gemeente of milieupolitie. 

Geen enkele boot is ons te groot of te klein: we zijn van alle markten thuis. Wij krijgen uw zeil-, motorboot of sloep binnen enkele uren weer aan wal. Ga dus snel met ons in zee!

Een gezonken boot afvoeren? Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.