Bootsloperij & Ophaaldienst Slopen van boten, zeilschepen en sloepjes. Bel:
085 – 30 35 871

Gezonken Boot Afvoeren

Gezonken boot afvoeren en slopen

Wij zijn een bergingsbedrijf  met specialisatie: gezonken boot afvoeren en deze slopen op een milieuvriendelijke manier. Gezonken boot afvoeren is een hele klus. Vooral het water leegpompen is een rot karwei. Vaak is een boot dan beschadigd en niet meer om mee te varen. Gezonken boot kan ook een milieudelict veroorzaken. Vaak met motorvloeistof of accuzuur. Juist daarom is net noodzakelijk een gezonken boot afvoeren.

Boot gezonken? Hoe komt dit?

Gezonken boot afvoeren

Gezonken boot afvoeren

Veel boten hebben een regenhoes en na verloop van tijd kan het zo zijn dat de regenhoes of afdekzeil is gescheurd of weg gewaaid door de wind of door ouderdom. De regen wordt dan niet meer afgeschermd en kan de boot op deze manier vol lopen. Het water kan dus geen kant meer op en verzamelt in de boot. Dit zorgt voor veel gewicht vaak aan 1 kant eerst. Een gezonken boot wordt vaak onderwater gedrukt door de massa en gewicht van water.

Hoe gezonken boot afvoeren?

Een gezonken boot afvoeren lukt alleen wanneer de boot boven water komt.

1e fase boot rechtop zien te krijgen met banden om de boot en deze met kraan rechtop in het water getild houden zodat het water naar de laagste kant weg loopt.

2e leegpompen met onze mobiele waterpomp installatie. Wij kunnen op locatie met stroom een groot dompelpomp aanleggen zodat het water snel en effiient eruit gepompt kan worden

3e touwen worden los gemaakt en de boot van de kant af geduwd. Vaak blijven gezonken boten hangen aan de kade met stukken touw. Dit zorgt er ook voor dat de boot kantelt.

 Gezonken boot afvoeren en opruimen

Wij kunnen uw gezonken boot afvoeren en met onze trailer transporteren. Wij nemen uw gezonken boot voor sloop mee. Dit slopen gebeurt bij ons in Rijswijk op onze bedrijfsterrein. Wij slopen deze boten die gezonken zijn met speciaal gereedschap. Onderdelen worden opnieuw nagekeken en voor hergebruik aangeboden.

 

× Stel een vraag via Whatsapp