Bootsloperij & Ophaaldienst Slopen van boten, zeilschepen en sloepjes. Bel:
085 – 30 35 871

Boot Sloperij Dordrecht

Boot Sloperij Dordrecht regelt snel en professioneel het afvoeren en slopen van uw oude boot in Dordrecht.

Boot Sloperij Dordrecht haalt uw boot snel en veilig op. Geen tijd of geld meer voor uw oude bootje? Neem contact met ons op en wij komen vaak dezelfde dag al langs om te kijken wat de situatie van de boot is. Wij nemen de boot direct mee, of wanneer dat onverhoopt niet kan, maken we een afspraak voor een zo snelle afvoer van de boot.

Boot Sloperij Dordrecht is al lang een begrip in Dordrecht en omstreken. Wij halen dagelijks verschillende soorten boten en schepen uit het water en vervoeren deze met een speciale ophaaldienst met grote vrachtwagens en containers.

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 – 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Vaak wanneer de eigenaar van een boot ouder wordt is er geen tijd of kracht meer voor deze hobby. Dan wordt de boot meestal op het internet te koop aangeboden. Als deze in de jaren niet verkocht wordt, ligt deze toch heel de tijd in het water. Langzaam komen er groene en zwarte vlekken op en valt het bootje langzaam uit elkaar. Wat zonde!

Wanneer dan de hoge kosten van de lig- of staanplaats oplopen en de verzekering ook door blijft lopen, moet er toch maar eens worden gekeken wat er aan gedaan kan worden. Het is dan beter dat de boot wordt afgevoerd.

Feitjes over verlaten boten in Nederland

Wanneer we kijken hoeveel verloren bootjes, schepen, verlaten woonarken en sloepen er in Nederland aan de waterkant liggen, komen we op een schatting 25.000 bootjes en schepen die door heel Nederland liggen te verkommeren. In Frankrijk is dit bijna het dubbele.

Het is algemeen bekend dat een schip of bootje wat al langer in het water ligt sneller vergaat dan een bootje waar nog mee gevaren wordt. De eerste jaren komt de liefhebbende eigenaar van het bootje nog langs om te kijken hoe het gaat en worden er af en toe wat kleine mankementjes gemaakt. Wordt de boot niet verkocht dan slaat de verloedering toe!

Vieze gekleurde strepen nemen toe en ook de buiskap en het vroeger zo mooie houtwerk begint te verweren. Onder invloed van wind, water en zon komen de eerste scheurtjes in de boot. Dit proces eindigt meestal in een verloederde boot die niet meer te redden is.

Wanneer de boot al meer onder water is komen te staan en er een motor aan de boot vast zit, lopen er vaak verschillende stoffen en oliehoudende afvalstoffen het water in. Dit soort stoffen zijn erg schadelijk voor dier, mens en natuur. Wist u dat dit een strafbaar milieudelict is?

Boot Sloperij Dordrecht

Hier kunt u een fikse boete voor krijgen! Boot Sloperij Dordrecht

Boot Sloperij Dordrecht over hergebruik en duurzaamheid:

Bootsloperij Dordrecht is al lang een begrip in Dordrecht en omstreken. Wij zorgen ervoor dat uw boot snel en zorgvuldig uit het water wordt gehaald en naar een slooplocatie wordt gebracht om te kijken of en nog materialen zijn die wellicht een andere bootliefhebber blij kunnen maken. De rest van de boot wordt gestript en word de grondstof verwerkt.

 • Houten boten
  Vaak wanneer een houten bootje al langer in het water ligt, blijft er niet meer over dan wat spanten en verroeste vijzen. Ook laten stukken van het hout in het water los. Wanneer dit de situatie is, is het meestal ook zo dat er weinig uit de boot zelf kan worden hergebruikt.

In deze situatie komen wij met onze ophaaldienst names “Boot Sloperij Dpordrecht” op locatie bij u. Wij nemen dan een speciale vrachtwagen, boomzaag en container mee. Zo is de boot in no time afgevoerd en verwerkt.

 • Metalen boten
  Voor de talrijke metalen schepen is de afvoer ook gemakkelijk. De metalen boot of schip wordt met een grote vrachtwagen en container opgehaald en zo naar onze eigen locatie gebracht. Daar word deze gestript en worden de nog goede materialen banken en stoelen eruit gehaald. De rest van de boot wordt meestal omgesmolten. Zo bent uw binnen één dag van de boot af.
 • Polyester boten
  Plastic of polyvinylchloride zijn producten die al jarenlang verwerkbaar zijn. Ze kunnen worden vermalen en opgewarmd worden zodat er andere dingen van kunnen worden gemaakt.
  Het is jammer dat we het plastic gebruik niet in de hand hebben en de mens best slordig is. Is het voor het milieu erg belangrijk dat deze materialen worden afgebroken en hergebruikt worden. Als uw boot of schip van dit materiaal gemaakt is kunt ons ook inschakelen. Deze boot halen wij voor u op en zorgen ervoor dat deze gestript en hergebruikt wordt.
  Van polyester worden bijvoorbeeld nieuwe design meubels gemaakt. Hoe leuk is dat!

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 – 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

× Stel een vraag via Whatsapp