Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Boot Sloperij Dordrecht

Boot Sloperij Dordrecht

Op zoek naar een professioneel bedrijf voor het afvoeren en slopen van uw oude schip? Boot Sloperij Dordrecht haalt uw oude motorboot, sloep of jacht snel en veilig op. Wij zijn al jarenlang een begrip in Dordrecht en omstreken. Dagelijks halen we allerlei verschillende soorten boten en schepen uit het water en vervoeren deze met onze speciale ophaaldienst. Wij kennen de wateren van Dordrecht op ons duimpje en zijn bekend bij alle jachthavens. 

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Geen tijd meer voor het onderhouden van uw schip? Schakel Boot Sloperij Dordrecht in

Zoals u misschien wel weet, kost het onderhouden van een schip veel tijd en geld. Vaak wanneer de eigenaar van een schip ouder wordt, is er geen tijd meer voor deze (dure) hobby. Hij of zij biedt het vaartuig te koop aan, maar de tweede-, derde- of zelfs vierdehands bootmarkt is tegenwoordig erg klein. Het kan dus heel goed voorkomen dat het vaartuig een hele tijd in het water blijft liggen. Langzaam verschijnen er roestplekken en valt het bootje uit elkaar. Zonde, toch?

Dit is niet alleen slecht voor het schip, maar ook voor het milieu. Het vaartuig kan namelijk olie gaan lekken en dit is natuurlijk niet goed voor de natuur en de dieren in het water. Bovendien blijven de kosten van de lig- of standplaats en de verzekering oplopen. Het is dan in sommige gevallen beter om uw oude geliefde boot af te voeren.  

25.000 verloren boten in Nederland 

Wist u dat er ongeveer 25.000 boten in Nederland liggen te verkommeren? Deze verloren bootjes, schepen, woonarken en sloepen worden niet gebruikt. Ook in Dordrecht liggen er tientallen verlaten boten aan de waterkant.

Een schip dat een tijdje in het water ligt, vergt meer onderhoud dan een vaartuig waar nog mee gevaren wordt. De eerste jaren komt de eigenaar nog netjes langs om te kijken of hij/zij een aantal mankementjes kan verhelpen. Maar hoe langer de boot stilligt, hoe meer onderhoud er nodig is. 

Als er niet meer wordt omgekeken naar het oude schip begint het mooie houtwerk te verweren. Door invloeden van wind, water en zon worden ook de eerste scheurtjes in de romp zichtbaar. Misschien komt uw schip zelfs onder water te staan. Wist u dat dit een strafbaar milieudelict is? Het is daarom belangrijk om uw gezonken boot zo snel mogelijk op te laten ruimen door Boot Sloperij Dordrecht. Zo voorkomt u een hoge boete. 

Hier kunt u een milieuboete voor krijgen!

Boot Sloperij Dordrecht hergebruikt én recyclet oude onderdelen

Wij hebben al jarenlange ervaring met het ophalen, afvoeren en slopen van oude boten. Wij zijn al sinds de jaren 90 actief in Dordrecht en komen graag bij u op locatie om uw schip op te ruimen. Na het afvoeren van uw oude boot brengen we deze naar een veilige haven: onze slooplocatie in de buurt. Vervolgens kijken we of er nog materialen aanwezig zijn waarmee wij wellicht andere bootliefhebbers blij kunnen maken. De overgebleven romp wordt volledig gestript en vervolgens gerecycled. Op onze bootsloperij recyclen we onder andere hout, metaal en polyester. 

Houten boten

Heeft u een oude versleten houten schip in de haven liggen? Wanneer een houten vaartuig een lange tijd in het water ligt, zal deze gaan verroesten. Bovendien laten er al snel stukken hout los. Na het opruimen, recyclen we het overgebleven hout. Hier maken wij bijvoorbeeld houtsnippers van. 

Metalen boten

Boot Sloperij Dordrecht voert regelmatig metalen schepen af. Deze halen we met een grote vrachtwagen en container op en brengen we vervolgens naar onze bootsloperij. Hier strippen we het schip volledig en hergebruiken alle bruikbare onderdelen. We smelten het overgebleven metaal om en hergebruiken dit voor andere doeleinden.  

Polyester boten
Polyester of polyvinylchloride boten kunnen wij eenvoudig hergebruiken. Dit materiaal wordt vermalen en opgewarmd, zodat we het een tweede leven kunnen geven. Van uw oude polyester boot wordt bijvoorbeeld een nieuw design meubel gemaakt: hoe leuk is dat!

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 - 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.