Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Kajuit zeilboot gratis overname

Kajuit zeilboot gratis overname

Wij nemen graag uw zeilboot over. Een overname van uw kajuitzeilboot is mogelijk vanaf een lengte van minimaal 7 meter. Dit vanwege de dagprijs dat uw zeilboot nog kan vertegenwoordigen. Vaak als wij oude zeilboten overnemen mankeert er zoveel aan dat wij bij elke boot een afweging maken. Welke boot kunnen wij gratis overnemen en welke niet. Kunnen de kosten worden gedekt met het opknappen en uiteindelijke verkoopprijs?

Waarom kan Bootsloperij Ophaaldienst geen kleinere ( 2m tot 7m ) zeilboten gratis aannemen?

Vaak zijn de kosten als bedrijf hoger voor het uitvoeren van werkzaamheden hoger dan de dagprijs van uw zeilbootje kleiner dan 7 meter. Het demonteren, slopen en afvoeren kost vaak meer geld als bedrijf met “Overhead kosten” dan de opbrengsten van de boot of onderdelen hiervan. Met bedrijfskosten bedoelen we dan:

  • Manuren die nodig zijn. Dit kan soms een hele dag in beslag nemen en soms wel meerdere dagen.
  • Kraankosten die een jachthaven berekend of wij met onze eigen kraan hanteren
  • Trailer inzetten voor transport over de weg
  • Misschien is slepen wel een optie. Vaak goedkoper maar ook dit kost geld.
  • Vrachtauto dieplader – met of zonder exceptioneel konvooi vergunning.
  • Stort kosten – polyester hout of staal hebben andere kosten per kg.

Rvs railing, mast en zeilen zijn toch ook geld waard? Waarom telt u deze niet mee met de inkoop?

RVS railing verstaging is vaak gegoten en niet massief RVS. Daarnaast is de prijs met kg laag en moet je veel gewicht hebben om het lucratief te krijgen. Meeste verstaging weegt aan een kleine zeilboot tot 8 meter lengte tussen 50 a 80 kg. Prijs per kg is ongeveer 1 a 2 eur dus dit geeft een hele lage restwaarde en voor ons niet noemenswaardig. Uw mast is vaak gemaakt van aluminium deze weegt misschien 100 kg maximaal en u krijgt gemiddeld 1 a 1,5 eur per kg dus ook hierbij geldt het voor een bedrijf als ons niet interessant genoeg is.

Wat is wel inkoopwaardig om te verrekenen?

Zit er een inboard motor in? Is deze nog recent aangekocht? Heeft de boot zelf nog een restwaarde als uw zeilboot nog wel compleet is.. Zit er lood in de kiel? Aangezien lood vaak erg zwaar weegt en de prijs per kg 1 a 2 EUR voor een kiel wel interessant kan zijn.

Kortom heeft u een zeilboot en wilt u ervan af? Wij nemen hem graag over in overleg en proberen het vaak kosten neutraal te houden ( met gesloten beurs ). Bel of mail of en vraag naar de voorwaarde. Wellicht kunnen wij u een leuke passende aanbieding doen.

 

 

Foto's

KAJUIT ZEILBOOT GRATIS OVERNAME
KAJUIT ZEILBOOT GRATIS OVERNAME


Terug