Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Stalen vlet onderwaterschip antifouling

Stalen vlet onderwaterschip antifouling

Onlangs een oude boot overgenomen van een klant. Ooit gebouw in 1990 door een particulier hobbyist met alle platen op maat geleverd op een pallet plus bouwtekening. Het staal is na ruim 30 jaar en 10 jaar non-stop in het water gelegen zo slecht dat er in het onderwaterschip op een aantal plaatsen het staal slecht is. Een stalen voor moet eens in de 3 jaar voor anti-fouling of onderwaterschip onderhoud uit het water en grondig worden aangepakt.

Stalen motorboot kruiser heeft zeer veel onderhoud nodig!

Een stalen motorboot of motorkruiser genoemd heeft ontzettend veel onderhoud nodig. Staal en water zijn eigenlijk geen goede match. Overal waar water telang blijft liggen en in contact met staat komt krijg je staal cerrosi. Daarom heeft het onderwaterschip ( het staal dat in het water ligt en contact met water maakt ) het meeste te lijden. Een stalen boot wordt daarom goed beschermt met goede verf en antifouling om contact met water te vermijden.

Bovenwaterschip -> Goede dure 2 componenten lak gebruiken.

Componenten systeem verf  ( lak systemen voor complete staal onderhoud ) voor stalen boten en yachten om roest zo lang mogelijk te vermijden. Voor boten en Yachten is het juist van belang dat er voldoende bescherming op het staal zit. Zit dit er niet goed op dan kan er gemakkelijk roest, staal rot en uiteindelijk gaten in verschijnen. Daarom is het beschermen een must. Dit kan met verschillende verf systemen .

Een voorbeeld ziet u hier:

Schuur het kale staal op met P60 en breng zo snel mogelijk de Epifanes Multi Marine Primer of Epifanes Epoxy Primer aan tegen roestvorming. Breng van de primer minimaal 3 nieuwe lagen en van de aflak ook 3 nieuwe lagen aan. Moeilijk schilderbare plekken kunnen worden voorbehandeld met Epifanes Rust Remover.

Een stalen boot, motorboot of kruiser stralen:

Het stralen van een stalen motorboot of kruiser is een tijdrovende, preciese en duur karwei. Je kunt de boot nat als droog stralen. Nat gebeurt doormiddel van hogedrukspuit en grit. Grit kan vaak hergebruikt worden.

Foto's

stalen boot kruiser motorboot roest behandeling
stalen boot kruiser motorboot roest behandeling


Terug