Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Motorkruiser Friesland sloop en of afvoeren

Motorkruiser Friesland sloop en of afvoeren

Vorige week een motorkruiser Lauwermeerkruiser 9.5 m stalen motorboot opgehaald uit Leeuwarden.

Het schip heeft de afgelopen jaren weinig vaaruren gemaakt. Dat was ook wel te zien aan de inboard motor B.M.C. als de interieur en buitenkap van de boot. Eigenaar heeft de boot na 12 jaar weg gedaan. Na drukke periode en weinig tijd voor de boot werd het tijd om hem op te ruimen. Met het daktent dat was ingezakt en een enorme plens water onder de motorblok was het hoogtijd. Nog langer wachten zou betekenen:

  • Milieudelict vanwege motorblok onder water wat olie en brandstof kan vermengen met water dat dan zou kunnen verdwijnen in het oppervlakte water van de jachthaven.
  • Motor zou vast komen te zitten en reparatiekosten enorm. Vaak zijn de kosten hoger dan de dagwaarde van de inboardmotor zelf.
  • Aanzicht van de jachthaven met een motorkruiser dat half gezonken in het water ligt
  • Om bergingskosten te voorkomen was het beter om deze boot op tijd te ruimen.

Eigenaar heeft ons gebeld om de boot nog op tijd op te ruimen om erger te voorkomen. Veel mensen wachten te lang en worden kosten voor afvoer alleen maar hoger.

Het betrof een stalen motorschip met boegschroef, nette interieur en goede electra aansluiten met een oude maar zeer betrouwbare B.M.C. inboardmotor. Na 190 km vaartocht heeft de boot ons haven bereikt en wordt deze opgeknapt of gesloop voor onderdelen.

Op locatie hebben wij de motor weer aan de praat gekregen. Het voordeel van ons bedrijf is dat wij ervaren monteurs hebben en veel eigen onderdelen. Na een 1/2 dag sleutelen kan de motor weer draaien en de boot weer varen. En 3 weken erna weg gevaren naar onze eigen haven.

Foto's

motorkruiser Friesland afvoeren
motorkruiser leeuwarden slopen en afvoeren


Terug