Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Oude antieke Sleepboot 17.5 m afvoeren

Oude antieke Sleepboot 17.5 m afvoeren

Oude stalen antieke sleepboot in originele staat

Na ruim 20 jaar bezit en een mooie droom van een prachtige project ook deze schip helaas gestrand. Dit schip was vroeger als sleepboot gebouwd. Met een oude Daf 575 6 cilinder inboard diesel en diverse oude apparatuur aan boord is het nog een compleet schip. Echter door achterstallige onderhoud aan het schip en motor zal het als sloop worden opgehaald en afgevoerd. Nog een extra handicap. Dit schip bleek al 20 jaar in een smalle sloop te zijn gestrand. Zeer ondiep en amper te sturen. Met extra sleepboot en ervaren eigen opgeleide schipper is het met rust en beleid gelukt het schip weer los te krijgen.

Oud ijzerprijs voor een oude stalen sleepboot?

Van de kinderen kregen wij direct de vraag voorgelegd: levert deze boot genoeg ijzer opbrengsten op om de kosten te dekken?

antwoord: Nee. Simpel gezegd omdat er wel veel ton staalopbrengsten aanwezig zijn. Een schip van staal en 17.5 meter lengte heeft aardig gewicht. MAAR er is ook veel afval wat uit dit formaat schip komt zoals:

  • Interieur moet gesloopt worden en verwijderd worden voor ijzermetaal verwerking,
  • Oude accu’s moet worden verwijderd,
  • bilgewater en overige vloeistoffen uit de boot verwijderd worden,
  • Motor moet eruit vanwege olie lekkage,
  • Ramen en isolatie verwijderen,
  • Romp materiaal is vaak behandeld met antifouling en dus verontreinigd. Dit is een groot probleem omdat veel ijzermetaalbedrijven dit daarom niet willen aannemen,
  • Transport naar sloop locatie,
  • Milieu en vergunningen om een schip als deze slopen heeft niet iedereen,

 Oud en gepensioneerd maar gedwongen door familie een achterstallige schip weg doen.

Een oude schip kopen met een droom hier een prachtig Yacht van te maken is een super mooi gedachte. Echter voor veel mensen wordt het na jaren een nachtmerrie. Zoals u kunt vermoeden betreft dit schip was het aan de kinderen van de oude eigenaar op leeftijd om gedrongen afstand van te nemen. Bij veel mensen strand een schip vanwege gebrek aan financiën, gebrek aan tijd, lichamelijke klachten..

Sleepboot met DAF motor defect.

Na jaren stilstand en geen onderhoud bleek de motor het amper te doen. Na het vervangen van vloeistoffen en dag flink werken heeft de motor weer even gedraaid. Veel onderdelen zijn oud en moeilijk verkrijgbaar. Wij hebben gelukkig veel onderdelen in eigen magazijn vanwege onze sloop activiteiten.

Onderdelen moeilijk verkrijgbaar voor oude sleepboten of oude motorschepen.

Onderdelen van motoren uit een oude sleepboot zijn normaal vaak om inruil basis verkrijgbaar. Echter vanwege hoge arbeidsloon worden oude onderdelen vaak niet meer gereviseerd. Daarom zijn alleen gebruikte onderdelen verkrijgbaar en zal het over aantal jaar steeds lastiger zijn om aan onderdelen te komen.

Foto'sTerug