Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Dracon 25 polyester speedboot afgebrand

Dracon 25 polyester speedboot afgebrand

Vorige week een afgebrande speedboot opgehaald en opgeruimd. Dit in opdracht van een klant voor namens een verzekeraar omdat de klant goed verzekerd was.

Na grondige inspectie is gebleken dat er een gat in 1 van de benzine leidingen is ontstaan. Dit heeft een benzine lekkage veroorzaakt. Gelekte benzine is uiteindelijk tussen de dubbele bodem gekomen en heeft hierdoor een damp veroorzaakt. Met een kleine vonk heeft het in korte tijd in flink in de brand gestaan. De motor Mercruiser 3.7l 4 cilinder is nog redelijk in takt gebleven. Omdat de brand na 6 min al was geblust heeft de motor minimale hitteschade gehad.

Hergebruik van onderdelen:

Omdat het blok nog prima bruikbaar is al donorblok of voor losse onderdelen hebben wij de klant een fixe korting gegeven. Mercruiser is een goed merk en gebruikt hebben deze motoren door schaarste van onderdelen in de wereld een nog redelijk hoge dagwaarde. Daarnaast kwamen er nog tal van RVS af. Zoals een zwemtrapje, railing, preekstoel en dergelijke. Zelfs een goede accu was nog te redden. Evenals ruim 60 liter schone benzine.

Afvoeren naar de sloop met een uitgebrande speedboot.

Na het recyclen van onderdelen hielden we de romp en losse componenten over. Dit was in een zodanige slechte staat van verbranding dat deze restant naar de sloop moest. Het slopen en afvoeren is wat wij dagelijks kunnen doen.

Foto's

brand speedboot afvoeren
brand speedboot afvoeren


Terug