Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Houten schip heeft veel onderhoud nodig.

Houten schip heeft veel onderhoud nodig.

Een houten schip slopen en afvoeren vanwege achterstallige onderhoud en ouderdom.

Een houten schip of zeilboot van 40 a 50 jaar oud kan nog prima varen/zeilen zonder enige problemen. Echter wanneer een houten schip of zeilboot een leeftijd bereikt vanaf 20 jaar en ouder zal het onderhoud wel flink toenemen. Veel mensen hebben geen geld voor onderhoud, laten dit niet professioneel uitvoeren of weten niet hoe dit vakkundig uit te voeren. Juist met een houten schip is het van belang dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Het hout is na 20 jaar zijn grootste kracht kwijt. Een houten schip gemaakt van bijvoorbeeld eikenhout, mahonie of vuren hout vraagt om veel liefde en op zijn tijd onderhoud. Het onderhouden van de houten romp als spanten is een must. Met de winterperiode wordt een houten schip vaak op de kant gezet voor onderhoud.

Klassieke houten schepen zijn de mooiste schepen!

Waarom blijft dat dan toch aan ons trekken? Een houten schip brengt de nostalgie van vroeger terug van de open zee en wilde avponturen. De eerste boten die de wereld hebben ontdekt waren van hout schepen. Minpunt van het bezitten van een houten zeil- of motorboot is het onderhoud. Het heeft meer aandacht nodig om in topconditie te houden. Dit is zeker een kwestie van veel liefde en geduld.

Onderhoud houten schip of zeilboot of motorboot uitbesteden of zelf doen?

Je kent het wel, eerst uren en dagen schuren, tot het stof letterlijk en figuurlijk overal in je poriën zit. Na dagen schuren, plamuren,schuren eindelijk tevreden over het resultaat is het eindelijk tijd om de boot te gaan lakken. Laag na laag, om het mooi te laten zijn wel 10-15 lagen lak. Afhankelijk van soort hout lak.

Dan al na een paar zonnige weken, afgewisseld met regen, is het al niet meer zo mooi. Aan het einde van het seizoen begint het op enkele plaatsen te bladderen, kruipt het water eronder, krijg je vuil onder de lak.

Hout is mooi natuurproduct wat altijd leeft en reageert op weersinvloeden.Zoals op zee staat het bloot aan extreme weersomstandigheden. Onder invloed van water, lucht, temperatuur, krimpt en zet het hout uit. Het hout is altijd in werking.

Het maakt haast geen verschil met welke lak je gebruikt elke booteigenaar weet elk jaar dat er werk aan de winkel is..Terug