Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Sloopboot Onedin650 opgehaald uit Dordrecht voor transport en afvoer.

Sloopboot Onedin650 opgehaald uit Dordrecht voor transport en afvoer.

Vandaag (8-3-2021) een Onedin kajuitboot opgehaald in Dordrecht. De boot is van polyester en heeft een lengte van 6.5 meter. Deze boot is een jaar geleden gezonken geweest. Na hozen hebben ze niks meer met de boot gedaan. De haven was niet blij zo’n boot in hun nette haven te hebben. De eigenaar was ook niet blij om de boot in deze staat te hebben. Het was voor hun een last geworden.

Deze polyester kajuitboot genaamd Onedin650 was zonder motor aangetroffen. De boot bleek in een dusdanige staat dat opknappen te duur gaat worden. Wij hebben de opdracht gekregen om de boot af te voeren. Naar een hellingbaan vlakbij slepen en daar op een van onze trailers zetten leek ons het beste. Na 2 uur werk was de auto met trailer gevuld en kon de oude eigenaar met de ingevulde papieren de haven melden dat hun boot opgehaald is en dat de ligplaats inzetbaar is voor een nieuwe huurder, Uiteraard hebben wij de havenmeester ook gesproken, als laatste hebben we de oude eigenaar nog een foto gestuurd van de boot op onze trailer en dat hij vanaf nu geen bootzorgen meer heeft.

Aangezien er op de boot geen motor zit en de hellingbaan buiten de haven lag hebben wij ditmaal gekozen om de boot te slepen. Voor ons betekend dat wel dat je de klus dan met 3 man moet uitvoeren, 1 persoon in de sleepboot en 2 personen op de getrokken vaartuig, je wilt geen andere boten raken dus voor en achter een persoon met afzetstok om goed volgend de haven uit te komen. Deze boot gebruikte de buitenboordmotor als roer, nu zonder bbm heb je dus geen roer.  Doordat wij dit al vaak gedaan hebben was het voor ons geen probleem.

Foto'sTerug