Gratis prijsopgave: 085 - 30 35 871 of vul het formulier in

Zeilboot kajuitboot polyesyter sloopwaardig na roestvorming kiel bouten.

Zeilboot kajuitboot polyesyter sloopwaardig na roestvorming kiel bouten.

Wij hebben vorige week een zeilboot binnen gekregen met achterstallig onderhoud.

Tijdens taxatie van deze zeilboot is gebleken dat er ernstige roestvorming rond de kielbouten plus roest rond vul plaatjes rond de bouten was ontstaan. Deze roest was ontstaan vanwege een kleine hoeveelheid water dat vanwege een haarscheur in de kajuit was gelopen.

De kielbouten ( 10 stuks ) vangen grote krachten op dat ontstaat tussen de kiel ( gemaakt van lood of gietijzer ) en de romp van polyester. Tijdens de bouw van deze zeilboot gebruikt met vaak bouten of moeren met draadeind om de kiel vast te bevestigen aan de romp. Deze worden gemaakt van hard staal. Echter wanneer de ring en bouten van RVS in het water komen te liggen dan kan het toch nog roesten. Vaak om dat je verschillende typen RVS hebt en de hardheid van staal word soms niet goed naar gekeken. Ook een combinatie van ijzeren ringen met RVS bouten kan door chemische reactie van water ook de bouten of moeren uiteindelijk na verloop van tijd roestvorming ontstaan.

Wij hebben door middel van een speciale techniek de bouten los kunnen krijgen. Deze bouten 10 stuks hebben wij vervangen. Tijdens het vervangen hebben wij de gaten goed schoon gemaakt en met epoxy polyester de vul ringen opnieuw vast gesmeerd aan het polyester. Zodat er geen lekkage meer gaat ontstaan tussen de kiel en romp van de zeilboot.

Foto's

Zeilboot met roest kiel bouten


Terug