Bootsloperij & Ophaaldienst Slopen van boten, zeilschepen en sloepjes. Bel:
085 – 30 35 871

Boot afvoeren Rotterdam

Boot afvoeren Rotterdam biedt u de oplossing bij het uitwater halen en slopen van uw oude boot.

Bootsloperij Rotterdam is al jaren een begrip en haalt dagelijks boten, jachten, woonark en sloepen uit de Rotterdamse wateren om deze milieuvriendelijk en duurzaam af te voeren. Wij recyclen het grootste gedeelte van een boot.

De laatste jaren gebeurd het steeds vaker dat er verschillende boten en schepen liggen te verrotten aan de waterkant van Rotterdam. Niemand vaart meer met de boot en de boot wordt niet meer onderhouden. Men heeft geen tijd, geld of zin om hem op te knappen. Soms ligt zo’n boot al half verzonken in het water.

Het kan ook zo zijn dat de eigenaar niet meer te vinden is of helaas is overleden. Het is dan alsnog nodig dat de boot word verwijderd en afgevoerd! Want wanneer een boot of schip al een tijdje in het water ligt is dit ook slecht voor de dieren en de natuur er om heen. De motor kan in het water liggen en zo kan er olie het water instromen.

Hier kunt u een fikse boete voor krijgen!

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 – 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.

Bootsloperij Rotterdam haalt ook wrakken op 7 dagen per week!

De reden dat deze dingen allemaal gebeuren is omdat de cijfers omhoog schieten als het gaat om achtergelaten schepen en bootjes die overal zouden moeten liggen. Als we de pers moeten geloven, moeten we ons de komende jaren ernstig zorgen gaan maken hierover. In nederland spreekt men al over 25.000 verloren boten. Waar zijn al deze schepen en waarom worden deze niet afgevoerd?

De tweedehands markt in boten en schepen is totaal ingestort. De verkoop loopt niet en de watersport is ook al enkele jaren verzonken in zijn winterslaap. Meer en meer duiken de bootjes op aan de waterkant waarvan de eigenaar niet meer te vinden is of deze weet niet meer wat te doen met haar of zijn bootje. De economische crisis, de toenemende leeftijd van de gemiddelde watersporter en het ontbreken van jonge enthousiastelingen zijn onder meer de oorzaak. Een groot aantal polyester zeil- en motorboten liggen langzaam zo op hun einde te wachten.

Steeds meer oude boten onder water

Het is natuurlijk algemeen bekend dat wanneer er met een boot wordt gevaren deze minder snel verouderd dan wanneer de boot enkel aan wal ligt. De eerste twee a drie jaar wanneer er een boot te koop staat op het internet lijkt alles nog mee te vallen. De eigenaar komt nog regelmatig kijken naar zijn liefhebbende bootje en verhelpt hierbij misschien wat mankementjes. Maar dan sluipt langzaam de verloedering toe.

 

De groene en zwarte strepen zien we verschijnen, vies gekleurde stukken komen los en het mooie houten bootje verloederd zo beetje bij beetje onder invloed van wind, water en zon. De eerste lagen van de boot begeven het. Wat zonde !

Bootsloperij Rotterdam recycled boten

Houten bootjes langs de waterkant rotten in de loop der jaren soms geleidelijk weg tot wat spanten en verroeste vijzen. Deze boten zijn makkelijk te vernietigen. Wij hebben hier een speciale boomzaag en containers voor. Zo transporteren wij deze makkelijk.
Wij verzagen de boot en zullen de resten op een milieuvriendelijk manier verwerken. Wij verwerken dit bijvoorbeeld tot houtsnippers. Zo kunnen wij de boot hergebruiken!

Plastic of polyvinylchloride zijn producten die verschillende decennia al verwerkbaar zijn. Ze kunnen vermalen en opgewarmd worden zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Wanneer er zulke boten en schepen in het water blijven liggen duiken de onverwerkte plastics op in het grondwater en in onze bodem daardoor komen vogels en vissen in grote schaal om.

Metaal is opnieuw te gebruiken door het op te smelten. De rest van de boot, bijvoorbeeld onderdelen zoals de startmotor, stoelen, motor, accu enzovoorts zullen wij zoveel mogelijk gangbaar maken en proberen een nieuw leven te geven. De rest van de boot wordt gestript en al het andere materiaal wordt gescheiden vernietigd en weer vermalen tot een nieuwe grondstof.

Bel nu ons landelijk gratis telefoonnummer 085 – 30 35 871 voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie.